Εκδρομή στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, Σέιχ Σου

Την Πέμπτη 11/04/2024, τα δύο τμήματα της Δ΄ τάξης, στο πλαίσιο Περιβαλλοντικής Αγωγής, πραγματοποίησαν εκδρομή στον Κεδρηνό Λόφο, όπου συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Μικρών Ηρώων με τίτλο «Δάσος, το πράσινο εργοστάσιο».

Το πρόγραμμα ήταν γεμάτο δράση, πρωτόγνωρες εμπειρίες και ποικίλες πληροφορίες, χρήσιμες για τη ζωή μας! Περπατήσαμε και ξεναγηθήκαμε σε δασικά μονοπάτια, προσανατολιζόμενοι με τις πυξίδες που δόθηκαν ανά ζεύγη μαθητών. Ετοιμάσαμε εστίες φωτιάς, μελετώντας τις συνθήκες για την εύρεση του κατάλληλου χώρου και συλλέγοντας υλικά από το δάσος (ξύλα και πέτρες) για τη δημιουργία και την οριοθέτηση της φωτιάς. Δημιουργήσαμε καταφύγιο για την επιβίωσή μας, σε περίπτωση έκτακτης διανυκτέρευσης, συλλέγοντας, πάλι, τα κατάλληλα υλικά (ξερά φύλα και κλαράκια). Κατασκευάσαμε ακόμη και φωλιές πουλιών, για τα άρρωστα και τραυματισμένα πουλάκια. Και όλα αυτά, με συνεργασία και χαρά! Στο τέλος, παίξαμε το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, για να εξασφαλίσουμε ένα δυναμωτικό κέρασμα, ύστερα από τόση δράση!

Τελικά, το δάσος μάς δίδαξε ότι δεν είναι μόνο χώρος αναψυχής αλλά και δημιουργίας! Η επαφή με τη φύση προσφέρει ευεξία, συμβάλλει στην υγεία, αλλά, επιπλέον, απαιτεί κόπο και δεξιότητες. Αν σεβόμαστε τη φύση, τότε θα απολαμβάνουμε και την προσφορά της…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο