Εκδρομή στη Βεργίνα!

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου οι μαθητές των δύο τμημάτων της Δ΄ τάξης είχαν τη χαρά να επισκεφθούν τη Βεργίνα, για να ξεναγηθούν στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών, της βασιλικής μητρόπολης των Μακεδόνων. Πρόκειται για  μοναδική εμπειρία! Όπως μας είπε η ξεναγός, δεν υπάρχει παρόμοιο μουσείο! Και, ασφαλώς, ως Μακεδόνες, έχουμε επιπλέον  κίνητρα, για να γνωρίσουμε από κοντά αυτόν τον μοναδικό αρχαιολογικό προορισμό.

Ήρθαμε πιο κοντά στην τοπική μας Ιστορία, θαυμάσαμε τον μακεδονικό πολιτισμό, παρατηρήσαμε τη λάρνακα από ατόφιο χρυσάφι, περιεργαστήκαμε το χρυσό στεφάνι βελανιδιάς του Φίλιππου Β΄, αποκωδικοποιήσαμε το σημαντικότερο πρωτότυπο έργο αρχαίας ελληνικής ζωγραφικής: την τοιχογραφία με την αρπαγή της Περσεφόνης. Αναφερόμαστε στα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία του μουσείου, γιατί πλήθος άλλα είδαμε που μας έκαναν, επίσης, εντύπωση…

Και η διαδρομή, όμως, ήταν τόσο ευχάριστη, καθώς ταξιδεύαμε ανάμεσα σε εκτάσεις με ολάνθιστες ροδακινιές, οι οποίες δημιουργούσαν ένα ονειρεμένο τοπίο!

Η ξεναγός μας, η κα Τριανταφυλλιά, μάς έλυνε κάθε απορία και μας ενημέρωνε για το καθετί τόσο στο μουσείο όσο και στη διαδρομή μας. Την ευχαριστούμε πολύ!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο