Άσκηση σεισμού

Η πρώτη πρόβα σεισμού στέφθηκε με επιτυχία! Όλοι οι μαθητές είχαν εκπαιδευτεί άριστα, ακολούθησαν πλήρως τις οδηγίες των δασκάλων τους, γι’ αυτό το αποτέλεσμα ήταν άψογο! Υπήρχε μια πολύ καλή ροή στην κίνηση των μαθητών κατά την εκκένωση του κτηρίου. Επίσης, αξιοσημείωτη ήταν η οργανωμένη συγκέντρωση όλου του μαθητικού πληθυσμού τόσο στον πρώτο χώρο καταφυγής όσο και στον δεύτερο.

Αυτό, όμως, που δοκίμασε την ετοιμότητα των δασκάλων και την ψυχραιμία των  μικρών μαθητών ήταν το σχέδιο μη εμφάνισης ορισμένων παιδιών στον πρώτο χώρο καταφυγής. Οι μικροί συνεργάτες της Διευθύντριας ακολούθησαν πλήρως τις οδηγίες της, ώστε να κρυφτούν σε διάφορα μέρη του κτηρίου και να περιμένουν με ψυχραιμία και υπομονή, μέχρι να τους εντοπίσουν, προκειμένου να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα της ομάδας αναζήτησης μαθητών. Πραγματικά, όλα τα μέλη της ομάδας ετέθησαν σε συναγερμό, μόλις διαπιστώθηκε η απουσία ορισμένων μαθητών. Το σχέδιο λειτούργησε άψογα, αλλά μας δίδαξε, επιπλέον, τι ακριβώς πρέπει να προσέξουμε, για να είμαστε σε ετοιμότητα σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ευχαριστούμε τους μικρούς συνεργάτες του Σχολείου, αλλά και όλα τα παιδιά για την πειθαρχία που επέδειξαν! Ευχαριστούμε, επίσης, τους γονείς των  μαθητών  μας που στήριξαν την προσπάθεια αυτή και προετοίμασαν τα παιδιά τους από το σπίτι, σύμφωνα με τις οδηγίες που τους δώσαμε!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο